Sninskej nemocnici pribudlo nové mamografické pracovisko

17.01.2007 Snina

Snina 17. januára (TASR) - Nové mamografické pracovisko sprístupní pacientkam v týchto dňoch sninská nemocnica. Vychádza tak v ústrety požiadavkám pacientiek...
Snina 17. januára (TASR) - Nové mamografické pracovisko sprístupní pacientkam v týchto dňoch sninská nemocnica. Vychádza tak v ústrety požiadavkám pacientiek zo sninského regiónu.

Nový mamograf zakúpilo vedenie nemocnice z vlastných prostriedkov za pomoci mesta. \"Samospráva nám odpustila nájom za deväť mesiacov uplynulého roka vo výške odpisov na hnuteľný a nehnuteľný majetok, \" uviedol dnes pre TASR konateľ spoločnosti Nemocnica Snina, s.r.o. , Vincent Lukáč. Dodal, že nemocnica rozbehla aj finančnú zbierku na zakúpenie CT-prístroja.
Sninská nemocnica prešla počas transformácie v rokoch 2003 až 2005 ťažkým obdobím. \"V uplynulom roku nastal konečne čas, kedy sa štruktúrou aj personálne stabilizovala. Za jedenásť mesiacov minulého roka vykazovala plusový hospodársky výsledok, ktorý predstavoval 638 tisíc korún, \" Povedal Lukáč. Doplnil, že výsledok hospodárenia za celý uplynulý rok ešte nemá k dispozícii.
Do opráv a rekonštrukcií investovala nemocnica vlani 3,252 milióna korún. Peniaze putovali hlavne na nové sociálne zariadenia v lôžkových oddeleniach, kúpu laboratórnej techniky a pod. Výstavba bezbariérového vstupu si vyžiadala 85 tisíc korún.
Nemalý podiel na vzrastajúcej úrovni starostlivosti o pacientov má nielen sninská samospráva, ale aj obce z regiónu. Napríklad samospráva zo Zemplínskych Hámrov zakúpila EKG-prístroj, ďalšie posteľnú bielizeň pre nemocnicu a pod.
Vedenie nemocnice sa o spokojnosti pacientov dozvedá z dotazníkov. Doposiaľ zaznamenáva iba minimálne množstvo sťažností. \"Uvedomujeme si, že naša nemocnica bude prvou nemocnicou pri budúcej schengenskej hranici, preto sú naše snahy o to intenzívnejšie. Sme pripravení aj po technickej stránke aj čo sa týka informačných technológií, \" povedal Lukáč.
Nemocnica disponuje novým informačným systémom, na ktorý sú napojené všetky pracoviská a monitorovací kamerový systém.
 

Vyberte región